Handboek GGO Digital Twin

Handboek GGO Digital Twin

De provincie Utrecht ondersteunt Utrechtse gemeenten bij de inbreng van ‘gezond & veilig’ in hun beleid- en gebieds- ontwikkelingsprojecten. Een van de instrumenten die zij beschikbaar stelt, is de Gezonde Gebiedsontwikkeling (GGO) Digital Twin.

De GGO Digital Twin is een planning support systeem om in een digitale 3D omgeving  vraagstukken over gezondheid en veiligheid bij ruimtelijke ontwikkelingen inzichtelijk te maken. Je kunt dan denken aan het meten van geluidsoverlast, luchtkwaliteit en groen in de wijk. Het voordeel van dit systeem is dat het vroegtijdig inzicht geeft in het effect van gezonde keuzes. Het systeem is door de Provincie Utrecht ontwikkeld in samenwerking met de gemeente Amersfoort, Urban Sync en Tygron, als onderdeel van de DKH GSL innovatielijn Digital Twin.

Naar handboek

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners