Groene Batenplanner

Groene Batenplanner

De DKH GSL innovatielijn Digital Twin heeft een eerste stap gezet richting een concreet toepasbare tool voor gezond stedelijke ontwikkeling. Eind 2021 werd de Groene Baten Planner van het RIVM gekoppeld aan de Digital Twin van de gemeente Amersfoort en daar toegepast in een herinrichtingsproject.

De Groene Baten Planner is een rekenmodel van het RIVM dat de verwachte maatschappelijk baten van het toevoegen van groen in een gebied berekent. Het model rekent dit door op zestien verschillende indicatoren.

De DKH GSL heeft dit model gekoppeld aan de Digital Twin omgeving van de gemeente Amersfoort. Zo kon DKH GSL voor de wijk Schuilenburg berekenen wat het effect is van verschillende groenscenario’s op indicatoren zoals  luchtkwaliteit, hittestress en waterberging. Hoewel dit project een pilot was, heeft de DKH GSL hiermee laten zien dat Digital Twins nuttig kunnen zijn om gezond stedelijk leven te bevorderen. 

Meer informatie

 

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners