Yvonne van der Schouw

Yvonne van der Schouw

Yvonne van der Schouw verkreeg een MSc degree in Human Nutrition aan de Unversiteit Wageningen en een PhD in Epidemiologie aan de Universiteit Nijmwegen. Ze is een SMVWO geregistreerde onderzoeker in zowel Epidemiologie als Voedingswetenschappen. In 2008 werd zij benoemd tot hoogleraar Chronische Ziekte-epidemiologie bij het Julius Centrum voor Gezondheidswetenschappen en Eerstelijnszorg van het Universitair Medisch Centrum Utrecht. In 2001-2002 was ze gasthoogleraar aan de Harvard School of Public Health, Boston, MA, VS. Van 2008-2019 was zij directeur van het Julius Centrum onderzoeksprogramma Cardiovascular Epidemiology. Van oktober 2019 tot oktober 2021 was zij kwartiermaker Preventie voor het UMCU strategisch onderzoeksprogramma Circulatory Health en het Julius Centrum. 

Haar onderzoeksprogramma heeft twee aandachtspunten. Een daarvan is de rol van voeding en voeding bij de preventie en behandeling van cardiometabole ziekten. De andere is het ontrafelen van de rol van (vrouwelijke) reproductieve risicofactoren bij het ontstaan ​​en de progressie van hart- en vaatziekten.

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners