Roel Vermeulen

Roel Vermeulen

Wetenschappelijk Directeur

Roel Vermeulen is hoogleraar Milieu-epidemiologie en Exposoom analyse aan het Instite for Risk Assessment Sciences (IRAS) van de Universiteit Utrecht en het Julius Centrum van het UMC Utrecht. In 2024 is hij benoemd tot universiteitshoogleraar van de Universiteit Utrecht. In deze rol richt hij zich op het thema planetaire en preventieve gezondheid.

Hij is wetenschappelijk directeur van het Insitute for Preventive Health van de alliantie TU/e, WUR, UU, UMC Utrecht (EWUU) en één van de initiatiefnemers van de Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven (DKH GSL).

Onderzoek

Zijn wetenschappelijk onderzoek richt zich op milieurisicofactoren voor niet-overdraagbare ziekten, met een sterke nadruk op de integratie van epidemiologie, hoogwaardige blootstellingsbeoordeling/expsoom analyse en moleculaire biologie in multidisciplinaire onderzoeken.

Hij coördineert het Nederlandse onderzoeksprogramma over het exposoom (Exposome-NL), leidt een EU-project (EXPANSE) als onderdeel van het European Human Exposome Network, coördineert de Nederlandse hub van de Europese infrastructuur voor Exposoomonderzoek (EIRENE-NL), is co-coördinator van het International Human Exposome Network (IHEN) en coördineert een EU-project over micro- en nanoplastics (AURORA). Hij is de hoofdonderzoeker van verschillende grote case-control en prospectieve (biobank) studies.

Neem contact op met Roel

Heb je een vraag of ben je geïnteresseerd om actief betrokken te zijn bij DKH GSL? Neem dan contact op met Roel via r.c.h.vermeulen@uu.nl.

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners