Utrecht gaat hittestress onderzoeken in 'groenarme' wijken

Utrecht gaat hittestress onderzoeken in 'groenarme' wijken

15 mei 2024

Provincie Utrecht en Natuur en Milieufederatie Utrecht brengen hittestress in kaart met het onderzoeksproject 'Groene Buurt, Koele Buurt'. Utrechters kunnen meehelpen met het verzamelen van data door middel van meetkastjes.

Woon je in de buurt Kanaleneiland, Rivierenwijk, Ondiep of Zuilen? Dan kan je meehelpen met het verzamelen van data over hitte en luchtvochtigheid door middel van een draagbaar meetkastje. Daarnaast leggen deelnemers hun persoonlijke ervaring van hitteoverlast vast via de sensor of de app.

Meer informatie

Woon jij in een van de deelnemende wijken en wil je meehelpen om data te verzamelen?

Meld je hier aan

 

 

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners