Gezond stedelijk leven centraal in Diesrede Universiteit Utrecht

Gezond stedelijk leven centraal in Diesrede Universiteit Utrecht

26 maart 2021

Op vrijdag 26 maart 2021 vierde de Universiteit Utrecht haar 385e Dies Natalis. Dit jaar stond de viering in het teken van de aftrap van het gezamenlijke 77ste lustrum met het Universitair Medisch Centrum Utrecht, onder de noemer: morgen maken we samen.

Een absolute primeur in de geschiedenis van de Universteit Utrecht en het UMC Utrecht: een Diesrede op de fiets. Roel Vermeulen, één van de initiatiefnemers van de Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven (DKH GSL), trotseerde weer en wind en nam de kijker al fietsend mee de stad in. Zo introduceerde hij de Snuffelfiets, een project van onze partners provincie Utrecht, RIVM, Civity en SODAQ. Maar hij bracht ook een bezoek aan de plek waar de nieuwe stadswijk Cartesius komt en reed een stukje met de Google Air View auto.

Heb je het gemist? Geen zorgen, op het YouTube kanaal van de Universiteit Utrecht kun je het terugkijken.

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners