Snuffelfiets van start in het onderwijs

Snuffelfiets van start in het onderwijs

5 november 2020

GLOBE Nederland lanceert in samenwerking met het RIVM een landelijke fijnstofcampagne voor het middelbaar onderwijs. Scholen in het hele land gaan met sensoren de hoeveelheid fijnstof in de school- en woonomgeving meten.

De provincie Utrecht grijpt de landelijke fijnstofcampagne aan om een provinciale pilot te starten waarbij leerlingen van twee scholen in het  onderzoek naar fijnstof ook gebruik zullen maken van Snuffelfietssensoren. 

Doel van de pilot is om middelbare scholieren al vroegtijdig te interesseren in wetenschap en hun leefomgeving. Onderzoek wijst uit dat hun ook ouders hierdoor meer betrokken raken bij hun leefomgeving.

De scholen zullen met ondersteuning van GLOBE, het RIVM en de provincie lesmateriaal gaan ontwikkelen dat ze kunnen inzetten op hun eigen school. Dit lesmateriaal zal – als de pilot succesvol is –  verder in de provincie (en mogelijk landelijk) uitgerold worden.

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners