Scholen in provincie Utrecht maken kans op snuffelfiets

Scholen in provincie Utrecht maken kans op snuffelfiets

24 februari 2022

Acht scholen in de provincie Utrecht maken kans op 10 hypermoderne snuffelfietssensoren. Door deze aan het stuur van hun fiets te bevestigen, kunnen leerlingen gedurende hun gehele fietsroute de luchtkwaliteit in kaart brengen.  De scholen ontvangen daarnaast begeleiding van GLOBE Nederland en het RIVM.

Dit innovatieve project wordt mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht. In 2020/2021 is al  een pilot gedaan met een h/v en een vmbo school met een prototype van de Snuffelfiets. Nu kunnen nog 8 scholen gaan meedoen met het nieuwe model, de Sodaq AIR. In onderstaande video laten leerlingen zien hoe ze werken met de Snuffelfiets.

 

Scholen die willen deelnemen kunnen zich uiterlijk 3 april aanmelden
De 8 scholen met de beste motivatie ontvangen de sensoren en mogen participeren in het project. 

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners