Samen Meten Utrecht zoekt nieuwe Telraam deelnemers

Samen Meten Utrecht zoekt nieuwe Telraam deelnemers

30 juni 2023

Zelf het verkeer meten in je straat? Dat kan met Telraam! Voetgangers, fietsers, auto’s en vrachtverkeer laten zich automatisch tellen dankzij een slimme sensor die je op een raam (met vrij uitzicht) bevestigd. Ook de snelheid van het autoverkeer wordt geregistreerd.
 
Samen Meten Utrecht stelt 150 nieuwe sensoren beschikbaar en zoekt inwoners uit de Provincie Utrecht, met name buiten de stedelijke gebieden, die helpen tellen. Op de website van Samen Meten Utrecht meld je je aan en vind je meer informatie over project Telraam en de voorwaarden. Na selectie ontvang je een Telraam en kan je direct beginnen met meten!
 
Dankzij de lokale metingen in de directe leefomgeving ontstaat een beter beeld van mobiliteit en verkeersveiligheid in de provincie Utrecht. Hiermee kunnen betere beleidsmaatregelen ontwikkeld worden.
 
Telraam is actief in een groot aantal landen en heeft inmiddels een zeer uitgebreid netwerk in België. In de provincie Utrecht groeit het netwerk in 2023 uit naar 300 lokale meetpunten. Alle data die de Telramen verzamelen, zijn in te zien via het online dashboard.

 

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners