RTV Utrecht in gesprek met Roel Vermeulen over de gezonde stad

RTV Utrecht in gesprek met Roel Vermeulen over de gezonde stad

8 juni 2022

In het kader van 900 jaar Utrecht zendt RTV Utrecht vanaf 26 mei de nieuwe serie Mijn stad Utrecht uit. In de 5-delige serie gaat presentatrice Gabriel Erlach samen met een middelbare scholier op stap in de stad Utrecht. Samen verwonderen zij zich over de gebeurtenissen uit het verleden die nog terug te vinden zijn en de hedendaagse ontwikkelingen waarmee Utrecht zich op de kaart zet als moderne en creatieve stad. Door ontmoetingen met interessante mensen en bijzondere initiatieven leren zij de vele gezichten van de stad kennen.

Aflevering 1 gaat over duurzaamheid in de stad. Zo wordt er een kijkje genomen in de nieuwe wijk Veemarkt, ten tijde van de bouw de meest duurzame wijk in Utrecht en gaat RTV Utrecht langs bjj het Hof van Cartesius, een proeftuin van circulair en groen ondernemen.

Aflevering 2 staat in het teken van de gezonde stad. Met onder andere aandacht voor het Griftpark, van gifgrond naar een populair park. Ook gaat RTV Utrecht in gesprek met hoogleraar Roel Vermeulen, die zijn visie geeft op de gezonde stad.

Aflevering 2 terugkijken

 

 

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners