RIVM lanceert Groene Baten Planner

RIVM lanceert Groene Baten Planner

22 april 2022

Op donderdag 21 april lanceerde het RIVM tijdens de Atlas Werkconferentie de Groene Baten Planner. Deze tool berekent de maatschappelijke en financiële waarde van groen voor de leefomgeving. Wat levert de aanleg van groen op voor de biodiversiteit, de gezondheid van mensen, het woongenot en de waarde van huizen? En waar biedt groen de meeste kansen? De Groene Baten Planner kan beleidsmakers zo helpen bij het maken van keuzes bij stedelijke ontwikkeling.

De Groene Baten Planner is nu beschikbaar in de 3D plantools Tygron en ArcGis (Esri). Maken gemeenten gebruik van deze 3D plantools? Dan kunnen ze de baten van hun vergroeningsmaatregelen doorrekenen en driedimensionaal bekijken.

Meer informatie? Bekijk de pagina Groene Baten Planner op de Atlas Natuurlijk Kapitaal. Heb je vragen over de toepassing van de Groene Baten Planner? Of wil je meepraten in de ‘community of practice’? Neem contact op met Ton de Nijs via ton.de.nijs@rivm.nl. Gemeenten die met andere plantools werken dan Tygron en Esri kunnen contact opnemen met Ton om via een API-key de Groene Baten Planner te gebruiken in deze tools.

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners