Provincie Utrecht lanceert podcastserie over Snuffelfiets

Provincie Utrecht lanceert podcastserie over Snuffelfiets

15 juni 2021

Na anderhalf jaar snuffelfietsen is de eerste fase van project Snuffelfiets afgerond.  De provincie Utrecht heeft daarom een podcastserie en een vodcast gelanceerd over belangrijke thema's die tijdens de experimentfase met de Snuffelfiets naar voren zijn gekomen. Het UtrechtLab van de provincie Utrecht gaat in gesprek met experts op het gebied van data en innovatie in het publieke domein.

Data en Ethiek (deel 1)

In deze aflevering vertelt Ivonne Jansen-Dings over data en citizen science (burgerwetenschap) en waarom deze ontwikkeling zo belangrijk is voor een gezonde democratie.
Beluister de podcast

Data en Ethiek (deel 2)

In deze aflevering buigt Rob Peters zich over de vraag: hoe ga je om met de data die je verzamelt en welke ethische kwesties spelen er op de achtergrond mee?
Beluister de podcast

Innovatie

Hoogleraar Albert Meijer laat zijn licht schijnen over wat er nodig is om ruimte te geven aan innovatie. Stephen van Aken en Christa Docter vertellen hoe dat bij de provincie Utrecht gaat.
Beluister de podcast

 

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners