Pientere Schoolpleinen: worden jouw leerlingen klimaatonderzoekers?

Pientere Schoolpleinen: worden jouw leerlingen klimaatonderzoekers?

2 mei 2024

Steeds meer onderzoeken laten zien dat een groen schoolplein een positieve impact heeft op de ontwikkeling van kinderen, de kwaliteit van het onderwijs, de klimaatbestendigheid van de omgeving en de biodiversiteit.

Ben jij betrokken bij een basisschool in de provincie Utrecht en wil jouw school aan de slag met het vergroenenvan het schoolplein?

Doe dan mee met de lessenreeks ‘pientere schoolpleinen’ en onderzoek met groep 7 het schoolplein-klimaat. Door sensoren te plaatsen wordt de temperatuur en vochtigheid van de bodem gemeten en komen de leerlingen meer te weten over de gevolgen van hitte, regen en droogte op het schoolplein. Zo kunnen jullie samen werken aan een slimme aanpak voor vergroening van het schoolplein.

Lees hier verder

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners