Fiets naar je werk-dag: mobiliteit van de fiets moeten we beter benutten

Fiets naar je werk-dag: mobiliteit van de fiets moeten we beter benutten

22 mei 2024

Op donderdag 16 mei was het Fiets naar je werk-dag! Op deze dag werd het aangemoedigd om de auto te laten staan en op de fiets naar je werk toe te komen. Fietsen is goed voor lichaam, geest en het milieu.

Marco te Brömmelstroet, hoogleraar Urban Mobility aan de Universiteit van Amsterdam, bestudeert het fietsen, de inrichting van de straat en onderweg zijn als menselijk gedrag. Onze RIVM partner van Atlas Leefomgeving sprak hem over de voordelen van fietsen en hoe we de potentie van de fiets beter kunnen benutten. 

Lees hier het interview 

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners