Vacature - Programmamanager Gezond Stedelijk Leven (0,6 - 0,9 fte)

Vacature - Programmamanager Gezond Stedelijk Leven (0,6 - 0,9 fte)

3 mei 2022

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven (DKH GSL) gaat een nieuwe fase in van samenwerking: die van het bestendigen en verder doorontwikkelen van de samenwerking tussen de partners en het verwezenlijken van de ambitie van DKH GSL als een landelijke innovatiehub voor vraagstukken rondom gezond stedelijk leven.

Dit betekent consolidatie op de vele ideeën in lopende initiatieven, het opleveren van producten en -diensten met betrekking tot Gezond Stedelijk Leven en tegelijk nieuwe trajecten opzetten, strategische doelen en innovatie aanjagen en hier de financiering voor vinden.

Om die reden zijn we op zoek naar een programmamanager Gezond Stedelijk Leven. Samen met het management team van DKH GSL, draag je verantwoordelijkheid voor het aansturen van het team en voer je strategisch-inhoudelijke discussies over de ambities en koers van DKH GSL met de partners.

Werkzaamheden

 • Strategie: je zet strategische doelen, opgesteld in samenspraak met partners, om in concrete doelen en plannen en neemt de leiding in de uitvoering. Je werkt aan het uitbouwen van de waardepropositie van de hub. 
 • Coördinatie: je coördineert de dagelijkse samenwerking met het team op het gebied van communicatie, kennisdeling, administratie en financiën en ook de inhoudelijke ontwikkelingen binnen de innovatielijnen.
 • Implementatie: je werkt samen met partners om datagedreven producten en diensten te ontwerpen en ontwikkelen en de roadmaps van de innovatielijnen door te ontwikkelen.
 • Synergie en samenwerking: je acteert als alliantiemanager, om zo synergie te creëren tussen partnerbelangen, en de samenwerking tussen de partners te versterken. Je houdt daarnaast een open vizier om nieuwe samenwerkingen met stakeholders (industrie, organisaties, overheid) aan te gaan en deze te integreren in de projecten en programma’s van DKH GSL.
 • Financiering: je coördineert en werkt samen met o.a. subsidieexperts bij partnerorganisaties en partnerraadleden om verschillende financieringsbronnen voor de hub en haar ambities te realiseren. 
 • Organisatie en administratie: je bent voorzitter van de MT-overleggen. Je acteert als secretaris van de Partnerraadoverleggen. Je stelt de jaarbegroting op en ziet toe op de uitgaven. Je stelt i.o.m. jurist(en) de juiste contracten en overeenkomsten op.
 • Representatie: je bent het eerste aanspreekpunt voor de hub en haar netwerk. Je draagt de doelstellingen van DKH GSL uit in diverse settingen. Je bent het eerste aanspreekpunt in acquisitietrajecten en bij het verkennen en opstellen van nieuwe partnerships.

Profiel

We zoeken een programmamanager met een focus op externe samenwerkingen, die:

 • Sterke affiniteit heeft met de thematiek van Gezond Stedelijk Leven en gedreven is om hier - als koploper - invulling aan te geven;
 • Het vermogen heeft om de propositie van DKH GSL door te ontwikkelen, en in staat is ideeën te integreren met oog voor de belangen en doelstellingen van partnerorganisaties;
 • Snel en gemakkelijk contacten legt en opbouwt, een integrale blik en aanpak heeft en daarbij diverse organisaties, wetenschap, beleid, commercieel en non-profit, kan verbinden;
 • Kan enthousiasmeren en motiveren, zodat partnerorganisaties net dat beetje extra doen;
 • gegeven het focusgebied van de rol en positie, vragen we een academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur op het gebied van stedenbouwkundige ontwikkeling, architectuur, (sociale) geografie, (milieu) epidemiologie of vergelijkbaar;
 • Minimaal vijf jaar relevante werkervaring heeft;
 • Een bewezen track-record heeft in het succesvol opzetten en managen van innovatieprogramma’s en/of allianties en het begeleiden van de nodige workshops en sessies hiervoor;
 • Sterke commerciële vaardigheden heeft, maar ook wetenschappelijk begrip en affiniteit. Je bent in staat om een praktijkvraag om te zetten naar een wetenschappelijk relevant onderzoeksonderwerp, en vice versa;
 • In staat is om wetenschappelijke kennis te ‘vertalen’ naar toepasbare producten en diensten;
 • Uitstekende communicatieve, onderhandelings- en faciliterende vaardigheden heeft;
 • Een sterk ontwikkelde vaardigheid heeft om samen te werken en communiceren met diverse disciplines en organisatieculturen.

Aanbod

 • Wij bieden een uitdagende, verbindende positie op een zeer actueel, groot maatschappelijk thema. Deze rol vervul je voor de strategische partners van DKH GSL. Vanwege het ‘penvoerderschap’ dat belegd is bij de Universiteit Utrecht, word je werknemer van de Universiteit Utrecht.
 • Het betreft een tijdelijk dienstverband (0,6 - 0,9 fte) voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren hoort een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 4.629,- en maximaal € 6.444,- (schaal 12-13 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband.
 • Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Over de organisatie

Onze gezondheid wordt grotendeels bepaald door onze leefomgeving: tot 70% (!) van de westerse gezondheidsproblemen, zoals hart- en vaatziekten, diabetes, kanker en neurodegeneratieve aandoeningen, zoals Alzheimer en Parkinson, worden door omgevingsfactoren bepaald. Verstedelijking is een wereldwijde trend, die ook van toepassing is op Nederland. Verwacht wordt dat in 2030 zo’n 80% van de Nederlanders in een stedelijke omgeving leeft. In de komende acht jaar moeten meer dan een miljoen nieuwe woningen worden gebouwd, die passen binnen de klimaat-, energie-, biodiversiteits- en gezondheidsopgaven. Deze combinatie van opgaven, maakt het een grote uitdaging om in de toekomst een gezonde leefomgeving te creëren en te behouden.

Om oplossingen aan te dragen voor een gezonde stedelijke leefomgeving, hebben de Universiteit Utrecht (UU), Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), Hogeschool Utrecht (HU), Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU), tezamen met Provincie Utrecht, Gemeente Hilversum en Amersfoort, Future City Foundation, ROM Utrecht Region, en Heijmans, WeCity, Mecanoo en Urban Sync in mei 2020 de krachten gebundeld in de Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven. De hub is opgericht om datagedreven (evidence based) oplossingen te ontwikkelen voor een gezonde, duurzame leefomgeving en deze naar de praktijk te brengen door het opzetten van living labs in stedelijke ontwikkelingsgebieden.

Aanvullende informatie

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met:

Dr. Hanneke Posthumus (coördinator externe samenwerking) via h.posthumus@uu.nl. of mail naar Liesbeth van Holten via Liesbeth.van.Holten@provincie-utrecht.nl

Solliciteren

Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je je curriculum vitae, inclusief een motivatiebrief, via de onderstaande knop.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Uiterlijk reageren op 27 mei 2022.

Solliciteer

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners