Je leefomgeving verbeteren? Ga aan de slag in je eigen tuin!

Je leefomgeving verbeteren? Ga aan de slag in je eigen tuin!

28 maart 2023

Een groene tuin is niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook erg nuttig. Met een groene tuin verwelkom je allerlei dieren in je tuin. Bovendien ben je beter voorbereid op de gevolgen van klimaatverandering. Tijdens de Week van de Groene Tuin van 4 t/m 10 april deelt Atlas Leefomgeving tips om je tuin te vergroenen. Maar hoe ziet jouw leefomgeving er eigenlijk uit? En wat kun jij zelf nog verbeteren? 

Het klimaat op aarde is aan het veranderen en steeds vaker zien we de gevolgen daarvan. Zoals hittegolven, extreme regenbuien, droogte en verlies van biodiversiteit. Door je tuin, balkon of straat te vergroenen en te verduurzamen zorg je voor minder wateroverlast en hittestress in jouw buurt. Met meer groen verwelkom je ook insecten, vogels en andere dieren. Zo draag je ook nog een steentje bij aan de biodiversiteit. Tijdens de Week van de Groene Tuin willen Milieu Centraal en een groot aantal partners (waaronder Atlas Leefomgeving) mensen stimuleren zoveel mogelijk tuinen, balkons en straten (verder) te vergroenen en te verduurzamen. Samen op weg naar een groenere en gezondere leefomgeving! 

Ook benieuwd naar wat jij kunt doen om jouw tuin te vergroenen?

Lees meer

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners