Marian Stuiver nieuwe DKH GSL Executive Director

Marian Stuiver nieuwe DKH GSL Executive Director

14 juni 2024

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven (DKH GSL) heeft Marian Stuiver aangesteld als Executive Director van de hub. Stuiver maakt een overstap van Wageningen University & Research, waar hen programmaleider Green Cities is. Stuiver start op 1 augustus bij de DKH GSL.

Stuiver is gepromoveerd in Wetenschaps- en Technologiestudies en is landbouwkundig ingenieur aan de Wageningen University & Research (WUR). Hen heeft meer dan twintig jaar ervaring in kennisinnovatie, business development en science for impact en is expert in klimaatadaptatie, circulaire steden, natuurbehoud en regeneratieve landbouw. Stuiver werkt daarnaast aan een boek over symbiotiek en de implicaties daarvan voor het ontwerp van de gebouwde omgeving.

Bij het onderzoeksinstituut Wageningen Environmental Research is Stuiver op dit moment programmaleider Green Cities. Dit instituut verricht strategisch en toegepast onderzoek ten behoeve van beleid, beheer en ontwerp van de groene ruimte op lokale, nationale en internationale schaal. Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met leerstoelgroepen en is onderverdeeld in vijf thema’s, waaronder Green Cities.

Bij de hub gaat Stuiver zich sterk maken voor de implementatie van de nieuwe strategie. Het DKH GSL kernteam verheugt zich op de komst van Stuiver: "Marian brengt naast inhoudelijke expertise op het gebied van gezonde en duurzame verstedelijking, ook een enorm relevant netwerk voor DKH GSL mee. We zijn ervan overtuigd dat we met Marian als Executive Director, samen met onze samenwerkingspartners, de volgende stap richting dé landelijke hub voor gezond stedelijk leven kunnen maken. Om zo uiteindelijk onze steden gezonder te maken voor iedereen.”

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners