Maak uw tuin ook groen & slim

Maak uw tuin ook groen & slim

17 februari 2023

De provincie Utrecht zoekt tuinbezitters. Doet u ook mee met het project Pientere Tuinen en helpt u zo onze gemeente groener en gezonder te maken.

De provincie Utrecht heeft veel aandacht voor een gezonde leefomgeving. Er is aangetoond dat groen hier positief aan bijdraagt. De provincie Utrecht doet daarom mee aan het nieuwe project Pientere Tuinen, waarmee zij willen stimuleren tuinen te vergroenen én onderzoek te doen naar klimaataspecten, zoals hittestress en verdroging. De provincie Utrecht is nu op zoek naar tuinbezitters binnen de gemeente die hun steentje willen bijdragen en mee willen doen aan het project.

Als u meedoet aan Pientere Tuinen krijgt u gratis een compleet informatiepakket én een bodemsensor die u 3 jaar in uw tuin plaatst. Daarnaast vergt uw deelname weinig inspanning. De bodemsensor verzamelt data over de temperatuur en vochtigheid van de bodem (er worden geen persoonlijke gegevens verzameld). Deze gegevens worden gebruikt voor meerjarig onderzoek en ze helpen om betere voorlichting en tuintips te geven. Als u meedoet, kunt u zelf alle gegevens inzien op “Mijn Pientere Tuin” en krijgt u informatie en tips die toegesneden zijn op uw tuin.

Helpt u mee om de provincie Utrecht groener en gezonder te maken?

Website Pientere Tuinen

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners