Investico: 2 miljoen ouderen in woning met risico op oververhitting

Investico: 2 miljoen ouderen in woning met risico op oververhitting

5 augustus 2024

Uit analyse van Investico blijkt dat bijna tien miljoen Nederlanders, waarvan zo’n twee miljoen ouderen, in een huis wonen met een te hoge hittescore. Kwetsbare ouderen raken snel vermoeid en uitgeput door hitte en kunnen in het ergste geval overlijden.

Hitte is op korte termijn het dodelijkste klimaatrisico in Nederland. Veel Nederlandse woningen zijn niet gebouwd op hoge temperaturen. In ons land zie je huizen met dunne muren en grote ramen die veel daglicht binnen laten, wat het tegenovergestelde is van wat je in Zuid-Europese landen ziet.

Hoe houden we ons hoofd dan koel? Tips als ramen tegen elkaar open zetten of een natte handdoek in je nek kunnen al helpen. Maar of je je woning hittebestendig kan maken hangt af van je sociale status. Installeren van een zonnescherm of airco is misschien wel haalbaar voor een huiseigenaar, maar een sociale huurder krijgt daarvoor geen toestemming of kan het niet betalen. 

lees hier verder

 

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners