Hoe vervuild is de lucht in jouw straat?

Hoe vervuild is de lucht in jouw straat?

16 augustus 2023

Ieder jaar sterven duizenden mensen in Nederland aan de giftige lucht die ze inademen. Hoe kunnen we voorkomen dat de lucht steeds meer vervuild raakt met giftige stoffen. En hoe brengen we de hoeveelheid giftige stoffen in kaart?

In de aflevering ‘Giftige lucht’ van het Nederlands Wetenschappelijke televisieprogramma Focus (NTR Wetenschap) gaat Petra Grijzen onder andere in gesprek met de Utrechtse hoogleraar Roel Vermeulen. Hij legt hij uit hoe hij en zijn onderzoeksteam onderzoek doen naar luchtkwaliteit. Samen brengen ze een bezoek aan de nieuwe stadswijk Cartesius Utrecht die op dit moment in aanbouw is, een plek waar mensen langer gezond kunnen leven.

Bekijk de aflevering

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners