Hoe gezond is sporten langs de Utrechtse singel eigenlijk?

Hoe gezond is sporten langs de Utrechtse singel eigenlijk?

27 februari 2022

RTV Utrecht en Utrechtse wetenschappers geven in het kader van de 385e verjaardag van de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht vier weken lang antwoord op vragen van inwoners van de stad. Van: 'wat is geur?' tot 'hoe ziet Utrecht er over 900 jaar uit?'. In de vierde en laatste aflevering van 'Vraag van de Stad', gaat RTV Utrecht in gesprek met wetenschapper Ulrike Gehring van de Universiteit Utrecht.

Populairste hardlooprondje van de stad

Het is misschien wel het meest populaire hardlooprondje van de stad: de singel in Utrecht. Zeker in het weekend wemelt het er van de sporters, maar ook van het verkeer. Hoe gezond is sporten langs de singel eigenlijk, met al die auto's die er langs rijden? RTV Utrecht en Ulrike Gehring pakken de fiets en geven antwoord op deze vraag.

 

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners