Het gebeurt in Utrecht - portret van hoogleraar Roel Vermeulen

Het gebeurt in Utrecht - portret van hoogleraar Roel Vermeulen

23 maart 2022

"Het gebeurt in Utrecht" is een online serie van RTV Utrecht met een serie portretten van bijzondere wetenschappers die werken aan de Universiteit Utrecht. 

In de 4e aflevering schetst het portret van hoogleraar Roel Vermeulen. Roel vertelt over zijn onderzoek naar hoe niet-genetische factoren van invloed zijn op onze gezondheid. Wat je eet, hoeveel je beweegt maar ook de luchtkwaliteit is enorm belangrijk. Hij neemt ons samen met Ben van de Ven (Urban Sync) mee naar de eerste stedelijke blue-zone ter wereld in Utrecht (Cartesius). Daarnaast legt hij samen met Ollie Smeenk (SODAQ) uit hoe wij met snuffelfietsen luchtkwaliteit kunnen meten en wat we met die gegevens kunnen doen om zoveel mogelijk Utrechters een gezonde keuze te laten maken.

Link naar de video

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners