Gemeente Hilversum wint internationale prijs voor Open Hilversum dataportaal 

Gemeente Hilversum wint internationale prijs voor Open Hilversum dataportaal 

10 september 2021

Onze partner gemeente Hilversum heeft de Special Achievement in GIS (SAG) Award gewonnen! De SAG Award wordt uitgereikt als blijk van waardering aan organisaties die een bijzondere prestatie hebben geleverd met het gebruik van geografisch informatiesystemen (GIS). Gemeente Hilversum zet GIS in om te werken aan een gezonde, veilige en klimaatbestendige omgeving voor en met de inwoners. Ze stimuleren burgerparticipatie met onder andere het Open Hilversum-portaal. 

Tijdens de uitreiking werd de waardering uitgesproken en de gemeente gecomplimenteerd voor de visie en manier van samenwerken in het ingewikkelde coronajaar. Met ondersteuning van ATOS en andere Smart City partners is Hilversum in staat geweest om waarde te creëren voor inwoners met een tal van toepassingen die grensverleggend zijn voor het gebruik van GIS. 

Namens het college sprak burgemeester Pieter Broertjes zijn dank uit voor deze prijs. “De award beschouwen we als een aanmoediging dat we op de goede weg zijn om data en technologie in te zetten voor het welzijn van onze inwoners. Het past bij onze status als Mediastad dat we innovatie een kans willen geven, het liefst in samenwerking met inwoners en bedrijven.” 

Kijk op de website die helemaal in het teken staat van data, bijvoorbeeld over wijken en veiligheid, economie, mobiliteit en gezondheid. Inwoners, ondernemers en andere geïnteresseerden kunnen hier gegevens over Hilversum vinden én delen. 

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners