Future City Foundation lanceert boek 'Zo bestuur je een slimme stad'

Future City Foundation lanceert boek 'Zo bestuur je een slimme stad'

10 februari 2021

Op 5 februari 2021 lanceerde onze partner Future City Foundation het boek ‘Zo bestuur je een slimme stad’. In dat boek onderzoekt Future City Foundation hoe politiek en openbaar bestuur veranderen. Het levert een mooie bundeling op van vraagstukken en inzichten over het slim besturen van een slimme stad. 

Digitalisering en technologisering

In de afgelopen twintig jaar zijn tal van bedrijfstakken radicaal veranderd als gevolg van de huidige industriële revolutie. Het is dus ook niet meer dan logisch dat de politiek gaat veranderen. De vraag is niet of, maar hoe dat gebeurt. Elke beslissing, ooit genomen, is een interpretatie van beschikbare feiten. Door digitalisering en technologisering zijn er nu zoveel feiten dat we het big data noemen. Politici moeten die data leren begrijpen en leren interpreteren. Zodat ze beslissingen nemen die ons niet alleen meer welzijn brengen, maar ook onze democratie versterken. 

Inzichten en concepten implementeren

Technologie en digitalisering bieden volop kansen om een gezondere leefomgeving te creëren. Al vraagt dat wel om een integrale aanpak: juiste kaders bij besturen en juiste schaalgrootte bij gebiedsontwikkeling. Vanuit de Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven hebben we een bescheiden bijdrage kunnen leveren aan het boek, maar we gaan vooral de uitdaging aan om inzichten en nieuwe concepten breed te implementeren.

Benieuwd naar het boek?
Download of bestel het hier

 

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners