Doe mee met onderzoek naar blootstelling elektromagnetische velden bij jonge kinderen

Doe mee met onderzoek naar blootstelling elektromagnetische velden bij jonge kinderen

9 juli 2024

In welke mate worden Nederlandse kinderen blootgesteld aan elektromagnetische velden? En hoe vaak? Utrechtse onderzoekers brengen het in kaart. Ze doen een oproep aan ouders van jonge kinderen om een korte online vragenlijst in te vullen. Het is een opstap naar onderzoek dat zich richt op de mogelijke gezondheidsrisico’s van elektromagnetische velden bij kinderen.

Steeds meer kinderen komen al op heel jonge leeftijd in aanraking met mobiele apparaten, zoals smartphones, tablets en laptops. Deze apparaten wekken elektromagnetische velden op. In de samenleving leeft de zorg dat dit impact heeft op de gezondheid van het kind. Hier is geen wetenschappelijk bewijs voor.

De mate van blootstelling hangt samen met hoe intensief mobiele apparaten worden gebruikt en op welke manier ze worden gebruikt. Met behulp van o.a. een korte vragenlijst kijken we of de huidige blootstelling van Nederlandse kinderen verschilt van kinderen in andere Europese landen. Ook onderzoeken we of bepaalde factoren, zoals afspraken over telefoongebruik, van invloed zijn op blootstelling aan elektromagnetische velden. De resultaten hebben impact op toekomstige onderzoeken naar de mogelijke gezondheidsrisico’s van elektromagnetische velden. 

Ouders met kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar kunnen de online vragenlijst invullen. Het beantwoorden van de vragen duurt ongeveer 5 minuten. 

Meer informatie

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners