Snuffel mee met La Vuelta

Snuffel mee met La Vuelta

1 juli 2022

Na de start van de Giro en de Tour de France maakt Utrecht zich nu op voor de volgende grote wielerwedstrijd: La Vuelta Holanda. Op 20 augustus 2022 finisht de tweede etappe van de Ronde van Spanje op het Utrecht Science Park. Utrecht is daarmee de eerste stad ter wereld die de drie grote wielerronden heeft mogen ontvangen.

In aanloop naar en tijdens dit bijzondere evenement worden verschillende activiteiten georganiseerd. Ook de Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven levert een bijdrage.

Toertocht La Vuelta Holanda – Utrecht

Op zondag 14 augustus wordt een officiële toertocht georganiseerd: La Vuelta Holanda! Een kleine week voordat de profs starten, kun je de eerste en tweede etappe zelf verkennen en kom je langs delen van de Hollandse Waterlinie en verschillende forten, waar activiteiten te doen zijn.

Samen Meten Utrecht en DKH GSL doen met een Snuffelfiets peloton mee. Het peloton fietst een afstand van 35 kilometer door de regio Utrecht en verzamelt zo data over de luchtkwaliteit tijdens deze route. Snuffelfietsers kunnen zich gratis aanmelden door een mail te sturen naar info@samenmetenutrecht.nl.

Heb je geen snuffelfiets, maar wil je wel meedoen?  Je kunt kiezen uit een tocht van 165, 115, 85, 60 of 35 kilometer. Ontdek de omgeving met het gezin als leuk vakantie-uitje, fiets met je elektrische fiets door de verschillende doorkomstgemeenten of stap met je collega's op de fiets en formeer een bedrijventeam. Ook de fanatiekelingen kunnen met 165 kilometer hun hart ophalen. Het Fonds Gehandicaptensport is het goede doel van La Vuelta Holanda.

Finish en feest op 20 augustus

Op de dag van de tweede etappe is het mogelijk om (vlakbij) de finish te komen kijken aan de rand van het parcours. De wielrenners finishen op de Leuvenlaan, ter hoogte van het Minnaertgebouw.

Het finishgebied van de tweede etappe zal op zaterdag 20 augustus worden omgetoverd tot een festival waar van alles te beleven is. Terwijl wielerliefhebbers leren van inspirerende sprekers, waaronder Roel Vermeulen, kunnen de hele jonge fietsers zich vermaken op de pumptrack van de Fietshub. Ook kun je een dansje wagen bij de salsadansworkshop. Kom langs om live de koers te kijken en geniet van een hapje en een drankje én live muziek!

Bereikbaarheid Utrecht Science Park

Het evenement heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van het Utrecht Science Park op 19 en 20 augustus. Geadviseerd wordt om gedurende het event met de fiets of het OV naar het USP te komen. Aangepaste routes zullen ter plaatse worden aangegeven.

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners