Deze zomer doen kinderen onderzoek naar luchtkwaliteit met Utrechtse wetenschappers

Deze zomer doen kinderen onderzoek naar luchtkwaliteit met Utrechtse wetenschappers

13 april 2022

Nieuwsgierige kinderen die van onderzoeken houden kunnen deze zomer samen met wetenschappers van de Universiteit Utrecht onderzoek gaan doen in Utrecht. Zij gaan tijdens Summerschool Junior onder andere aan de slag met het thema ‘luchtkwaliteit’, waar de DKH GSL een bijdrage aan levert.

Kinderen van de bovenbouw van de basisschool doen vier dagen lang onderzoek bij de Universiteit Utrecht. Onder begeleiding van studenten en wetenschappers maken ze kennis met wetenschap en gaan ze aan de slag met robots, liedjes, bruinvisstrandingen en luchtkwaliteit.

Kennismaking met wetenschap

Summerschool Junior is een unieke kans voor kinderen om aan het begin van de zomervakantie kennis te maken met wetenschap. Als de reguliere studenten op vakantie zijn, wordt Utrecht Science Park bezet door basisschoolleerlingen die zin hebben in een week lang onderzoek doen.

De kinderen gaan aan de slag bij verschillende faculteiten van de Universiteit Utrecht, waaronder Diergeneeskunde, Sociale Wetenschappen, Bètawetenschappen en Geowetenschappen. Hier zoeken zij antwoord op vragen als: Vele bruinvissen spoelen dood aan op de Nederlandse kust. Hoe kan dat? En waar zijn ze aan overleden? Hoe ziet het leven in de stad er over 100 jaar uit? Waar komt onze energie vandaan, en ons voedsel? Hoe schoon is de lucht eigenlijk waar je doorheen fietst? Of de lucht in de speeltuin of jouw school? De

Summerschool is bedoeld voor kinderen die dit schooljaar in groep 5, 6, 7 of 8 van de basisschool zitten.

Programma

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners