De demoversie van de Groene Baten Planner is live!

De demoversie van de Groene Baten Planner is live!

16 april 2024

Iedereen die werkt aan stedelijke ruimtelijke ontwikkeling kan gebruikmaken van de Groene Baten Planner (GBP). Deze tool ondersteunt ruimtelijke planmakers bij het inzichtelijk maken van de meerwaarde van groen in een stedelijke omgeving. Het RIVM stelt de GBP beschikbaar via een API zodat platformontwikkelaars de tool binnen hun applicatie kunnen gebruiken. 

Voor de demo van de GBP zijn er berekeningen gemaakt voor de herontwikkeling van de Amersfoortse wijk Liendert. In het interview hieronder vertelt Anne Dullemond, directeur van StrateGis, over hoe de GBP kan helpen om beslissingen in het planproces beter te onderbouwen. In de verkennende fase van ruimtelijke planvorming kunnen de verschillende toekomstscenario’s met groene maatregelen met elkaar worden vergeleken. Op die manier kan er een plan worden gemaakt voor een gezonde en klimaatbestendige leefomgeving.

Meer informatie over de demo

Werk je in de stedelijke en ruimtelijke ontwikkeling en wil je de Groene Baten Planner zelf uittesten? Probeer dan de demo uit via de website hieronder hieronder. Met de demo kan je laagdrempelig ervaren wat er mogelijk is met de Groene Baten Planner.

Ben je een platformontwikkelaar en wil je zelf de GBP integreren op een nieuw platvorm? Vraag dan de API aan via het formulier op de pagina.

Meer informatie Groene Baten Planner

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners