Convenant ‘Bouwen aan een Gezonde Wijk’ getekend voor Cartesius Utrecht

Convenant ‘Bouwen aan een Gezonde Wijk’ getekend voor Cartesius Utrecht

11 juli 2023

De openbare ruimte en gebouwen in de nieuwe, Utrechtse stadswijk Cartesius zijn ontworpen met veel aandacht voor bewegen, innovatieve energieoplossingen, gezonde voeding en duurzame mobiliteit. Cartesius wil zo de wetenschappelijke lessen in de praktijk brengen die zijn opgedaan in de ‘blue zones’: gebieden op de wereld waar mensen aantoonbaar langer gezond en gelukkig leven.

Maar: hoe meet en weet je of daarbij de juiste keuzes worden gemaakt? Of Cartesius daadwerkelijk gelukkiger en gezonder leven faciliteert? Daartoe hebben wijkontwikkelaars Ballast Nedam Development en MRP, verenigd in het Cartesius Consortium, een convenant getekend met o.a. UMC Utrecht, Hogeschool Utrecht, Gemeente Utrecht en de Universiteit Utrecht.

Lees verder

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners