Webinar SCOREwater - Oplossen van stormwaterverontreiniging op bouwplaatsen

Webinar SCOREwater - Oplossen van stormwaterverontreiniging op bouwplaatsen

10 mei 2021 | 10.00 - 11.00Digitaal

DKH GSL partner SCOREwater organiseert diverse virtuele evenementen gericht op mensen die geïnteresseerd zijn in de ontwikkelingen rond slim waterbeheer en het creëren van (klimaat) veerkrachtige steden. Op 10 mei is het onderwerp: Oplossen van de verontreiniging door stormwater op bouwplaatsen en hoe dit doeltreffend kan worden beheerd. De voertaal van het webinar is Engels.

Case study Göteborg

Tijdens het webinar staat de case study van Göteborg centraal:

  • Wat is het perspectief van deze stad?
  • Hoe gaat Göteborg om met water in de stad in het algemeen?
  • Hoe kijkt zij tegen het probleem van verontreinigd stormwater aan?

Na de case study volgt een uiteenzetting over de visie van SCOREwater om dit probleem aan te pakken. Het probleem staat niet op zichtzelf; het komt in veel gemeenten voor.

Europese regelgeving

Het webinar eindigt met een breder perspectief: Europese regelgeving en beleidsvorming op het gebied van stormwaterregulering. De EU-wetgeving stelt relatief weinig eisen aan het stormwater van bouwterreinen - vergeleken met bijvoorbeeld de regels die in de VS gelden. SCOREwater heeft de ambitie om te helpen bij de definiëring: hoe moet de monitoring worden ontworpen en/of gespecificeerd? Maar ook: welke eisen moeten worden gedefinieerd als onderdeel van de goedkeuring van bouwprojecten.

Ben je geinteresseerd? Schrijf je dan kosteloos in voor het webinar.

Inschrijven voor webinar

 

 

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners