Webinar SCOREwater: Hoe werk je samen met inwoners om klimaatbestendige steden te creëren?

Webinar SCOREwater: Hoe werk je samen met inwoners om klimaatbestendige steden te creëren?

25 maart 2021 | 10.00 - 11.00Digitaal

DKH GSL partner SCOREwater organiseert diverse virtuele evenementen gericht op mensen die geïnteresseerd zijn in de ontwikkelingen rond slim waterbeheer en het creëren van (klimaat) veerkrachtige steden. Op 25 maart was het onderwerp: Hoe werk je samen met inwoners om klimaatbestendige steden te creëren? Heb je het gemist? Je kunt het op de website van Scorewater terugkijken. De voertaal is Engels.

Drie perspectieven

Sensoren worden goedkoper, steeds meer mensen gaan dingen meten in de stad en als gevolg daarvan worden er veel data verzameld. Tijdens het virtuele evenement focussen de deelnemers zich op hoe verschillende organisaties en (inwoner)collectieven kunnen samenwerken rond deze belangrijke onderwerpen. Concreet wordt dit vraagstuk vanuit drie verschillende perspectieven benadert:

  1. Het perspectief van de gemeente, door Huug Meijer en Anne Vrouwe uit Amersfoort.
  2. Het perspectief van een burgerwetenschappelijk collectief. Door Paul Brouwer en/of Harmen Zijp van het citizen science collectief Meet je Stad.
  3. Het perspectief van een organisatie die een digitale infrastructuur (platform) biedt voor samenwerking. Door Richard Zuijdam en / of Bas Vanmeulebrouk van Civity.

Vanuit elk perspectief worden de volgende vragen beantwoord:

  • Wat is de meerwaarde van samenwerken?
  • Wat zijn de noodzakelijke voorwaarden voor een succesvolle samenwerking?
  • Hoe sluiten de belangen op elkaar aan, wat zijn de uitdagingen van zo'n samenwerking?

Webinar terugkijken

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners