Tentoonstelling 'De gezonde stad' in het Centraal Musuem Utrecht

Tentoonstelling 'De gezonde stad' in het Centraal Musuem Utrecht

2 juni 2022 11.00 - 11 september 2022 17.00Centraal Museum, Utrecht

Ter ere van het 900-jarige bestaan van Utrecht wijdt het Centraal Museum een speciale tentoonstelling aan gezond stedelijk leven. Tijdens de tentoonstelling 'De gezonde stad', die van 2 juni tot 11 september te bezoeken is, kom je alles te weten over de kunst van het gezond stedelijk leven door de eeuwen heen.

Vies en ongezond, dat is het heersende beeld van de stad in vroeger tijden. De mensen waren klein en werden niet oud. Ze leefden tussen stank en ongedierte. Op een dieet van wortels en knollen. Toch? Deze tentoonstelling laat je zien dat je dit beeld flink moet bijstellen.

Meer informatie

Afbeelding: Centraal Museum, Utrecht / diverse fotografen

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners