RIVM organiseert Luchtmeetdag in het kader van het Schone Lucht Akkoord

RIVM organiseert Luchtmeetdag in het kader van het Schone Lucht Akkoord

16 november 2022 | 11.00 - 16.30RIVM

Op 16 november 2022 organiseert het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in het kader van het Schone Lucht Akkoord de Luchtmeetdag. Waar zij vorig jaar nog een online participatiesessie organiseerde, verwelkomt het RIVM u dit jaar (hopelijk) op het RIVM.  

Programma

Op het programma staan verschillende sessies. Zo is er een samenwerkingssessie over wat de provincie kan betekenen voor gemeentes en burgerinitiatieven die de luchtkwaliteit willen meten met sensoren. In deze sessie is er ook ruimte voor hoe je scholen kunt betrekken en jongeren bewust kunt maken van het belang van schone lucht. In een meer technische sessie geeft het RIVM een update over stikstofmetingen in lucht (NO2) en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van fijnstofmetingen. 

Aan de slag met eigen data

Er is ook de mogelijkheid om zelf – onder begeleiding van RIVM’ers - met uw eigen data aan de slag te gaan met de Samen Analyseren Tool. Deze tool is in de afgelopen jaren door het RIVM ontwikkeld en biedt de mogelijkheid om uw eigen data relatief gemakkelijk te analyseren. Als u aansluit bij deze sessie, dan leert u om meer te doen met uw data, en tevens helpt dit ons bij het verbeteren van de Samen Analyseren Tool. 

Wanneer?

De bijeenkomst is op 16 november van 11.00 – 16.30 uur. De workshop ‘aan de slag met eigen data’ met de Samen Analyseren tool is van 11.00 – 12.00 uur. De andere sessies starten vanaf 13.00 uur. Deze tijden zijn onder voorbehoud.

Voor wie?

De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen – van ambtenaar tot burgerwetenschapper - die zich bezighoudt met citizen science en het meten van de luchtkwaliteit, of die hier graag meer over wil weten. 

Aanmelden

Via dit formulier kunt u aangeven welke parallelsessie u wilt bijwonen, en of u de Samen Analyseren Tool komt uitproberen.

Het voorlopige programma vindt u op de website. Het definitieve programma volgt later, maar zet 16 november vast in uw agenda. U mag de uitnodiging natuurlijk delen onder collega’s of bekenden voor wie de sessie interessant kan zijn. Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht. Vragen over deze uitnodiging of het evenement kunt u sturen naar info@samenmeten.nl.

Voorlopige programma

 

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners