Summerschool

Summerschool "Wie maakt de slimme stad leuk?"

23 augustus 2021 09.30 - 25 augustus 2021 17.00Den Haag

Het wordt druk, heel druk in Zuid-Holland. Meer woningen, meer mensen in de stad, meer auto’s op de weg – hoe houden we het leuk in de steden van Zuid-Holland? Dat ga jij oplossen tijdens de summerschool ‘Wie maakt de slimme stad leuk?’ op 23, 24 en 25 augustus 2021 in Zuid-Holland. Bij Kennislab voor Urbanisme onderzoek je in 3 dagen hoe we steden slimmer, mooier en leuker kunnen maken.

De summerschool staat vol in het teken van de vraag hoe digitalisering en technologisering bijdraagt aan het leefbaar houden van de stad. Hier wordt al volop mee geëxperimenteerd in het Living Lab Scheveningen. Met 763 sensoren, robots die afval oprapen en geluidscamera’s die overlast kunnen voorspellen, is hier de slimme stad in de werking.

Maar wat kan er nog meer? Wat is de next-level smart city? Dat ga jij onderzoeken tijdens deze summerschool. Drie dagen lang ga je samen met je team aan de slag met de vraag:

Hoe kunnen technologische en/of digitale oplossingen bijdragen aan een positieve beleving van de openbare ruimte, waardoor verdichtende steden prettig en leefbaar blijven?"

In multidisciplinaire teams ga jij een concept bedenken en uitwerken die antwoord geeft op deze vraag. Het antwoord moet zo concreet mogelijk zijn en haalbaar, schaalbaar en deelbaar.

Ook ga je op bezoek bij Living Lab Scheveningen om met eigen ogen te zien hoe slimme toepassingen kunnen bijdragen aan de leefbaarheid van de stad.

Meer informatie 

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners