Pakhuis de Zwijger - Van utopie naar realiteit

Pakhuis de Zwijger - Van utopie naar realiteit

7 juni 2021 | 20.30 - 21.30Pakhuis de Zwijger, online

In 2019 stegen de landelijke zorgkosten met 5 miljard euro meer dan in 2018; een stijging van 5,2%. Vergrijzend Nederland behoeft steeds meer medische hulp. De roep om preventief te werk te gaan is de afgelopen jaren daarom alleen maar groter geworden. Echter, een algemeen preventief zorgbeleid is niet voldoende. Zo wonen mensen met een lage sociaaleconomische status niet altijd in de meest gezonde wijken. Het creëren van gezonde leefomgevingen is hét middel om zorgkosten te doen dalen. Maar is dat wel mogelijk?

Tijdens deze afsluitende aflevering van een reeks gesprekken over het creëren van een gezonde leefomgeving ging Pakhuis de Zwijger in gesprek over de haalbaarheid van een gezonde leefomgeving. Samen met Sanne Botterweg (partner bij Urban Sync), Nils Bonder, Jos Sentel, Maarten Hoorn en Marije Schuring behandelden ze dit onderwerp. Welke ‘gezonde’ plannen staan er nu, hoe kunnen investeerders hier een rol in spelen en hoe gaan we concreet beleid maken om gezonde leefomgevingen te realiseren?

Kijk de aflevering terug

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners