Pakhuis de Zwijger - Hoe richten we de steeds drukkere stedelijke omgeving gezond in?

Pakhuis de Zwijger - Hoe richten we de steeds drukkere stedelijke omgeving gezond in?

17 mei 2021 | 20.30 - 21.30Pakhuis de Zwijger, online

Rond 2030 leeft meer dan 80% van de Nederlandse bevolking in een stedelijke omgeving. Nederlandse steden groeien enorm snel en als gevolg komt de leefbaarheid in gedrang. Want hoe meer woningen er worden gebouwd, hoe meer bewoners zich in de stad vestigen. Hoe meer bewoners, hoe meer verkeer, geluid, licht, vervuiling. Deze elementen kunnen zorgen voor stress en daarmee serieuze gezondheidsproblemen in de hand werken. Daarom pleiten steeds meer mensen voor het gezond inrichten van steden. Maar kan drukte in de stad wel leefbaar zijn?

Tijdens de tweede aflevering van een reeks gesprekken over het creëren van een gezonde leefomgeving, ging Pakhuis de Zwijger in gesprek over gezondheid in een drukke omgeving. Samen met Marco te Brömmelstroet, Meike Bartels, Roel Vermeulen en Marco Teuns behandelden ze dit onderwerp. Wat zijn de effecten van drukte op gezondheid? Hoe zien we drukte en gezondheid terug in de praktijk? En hoe kunnen we onze ruimtelijke ordening aanpassen voor het gezonder maken van steeds drukkere steden?

Kijk de aflevering terug

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners