Kennisavond Meet Je Stad met KNMI

Kennisavond Meet Je Stad met KNMI

22 juli 2024 | 07.15 - 20.30Bibliotheek Neude, Utrecht

Ben jij geïnteresseerd in citizen science? Burgerwetenschappers kunnen waarde volle data leveren aan onderzoek naar klimaat en leefomgeving. Wil je weten hoe deze data gecombineerd kan worden met professionele data van overheidsinstellingen? Kom dan naar de kennisavond van Meet Je Stad Utrecht op 22 juli met een spreker van het KNMI!

Meet Je Stad Utrecht is een citizen science project waarbij burgerwetenschappers een meetkastje kunnen maken om data te verzamelen over het klimaat en hun leefomgeving beter te begrijpen. Tijdens de kennisavond van Meet Je Stad Utrecht zal datawetenschapper Irene Garcia-Marti van het KNMI vertellen over haar werk. Ze zal uitleggen wat het KNMI de laatste jaren heeft gedaan om data verzameld door burgers in hun eigen werk te gebruiken. Ook zal ze dieper ingaan op de voordelen van citizen science en welke obstakels overkomen moeten worden om succesvol samen te kunnen werken met inwoners.

Praktische info

Het evenement vindt plaats van 19:15-20:30 uur (inloop vanaf 19:00 uur) in Bibliotheek Neude, Utrecht. De ruimte waar we ons in zullen bevinden, het Huis van Actief Burgerschap, bevindt zich op de begane grond, gelijk naar rechts nadat je de grote hal binnenkomt. De taal van het evenement is Engels. De toegang is gratis.

Meer informatie

 

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners