Data Week NL in Den Bosch

Data Week NL in Den Bosch

27 juni 2022 09.00 - 2 juli 2022 17.00's-Hertogenbosch

Internet of Things (IoT). Artificial Intelligence (AI). Machine learning (ML). Algoritmes. Business Intelligence (BI). Data science toepassingen. Waarschijnlijk heb je een of meerdere van deze ‘datagerelateerde termen’ weleens voorbij zien komen, maar voelen ze nog als een ver-van-je-bed-show. Onterecht, want de rol van data in ons dagelijks leven is al enorm en wordt alleen nog maar groter. Veel organisaties en onderwijsinstellingen zetten al jaren vol in op de kansen die data biedt. Tegelijkertijd zijn veel burgers zich nog (te) weinig bewust van de invloed van data.  
 
Data = waarde. Data is alles. Het nieuwe goud. We verbeteren de gezondheidszorg door slim gebruik te maken van data. We optimaliseren bedrijfsprocessen met behulp van data. We faciliteren de energietransitie en formulieren antwoorden op mobiliteitsvraagstukken met de inzet en analyse van data. Er zijn legio voorbeelden. Zo zet gemeente ’s-Hertogenbosch StreetSense-sensoren (sensoren die in het wegdek geplaatst worden) in om data te verzamelen die tot betere verkeersoplossingen leiden. En gebruikt de zorgsector Smart Glasses om data realtime met andere zorgprofessionals te kunnen delen voor betere diagnoses. Maar…het verzamelen en interpreteren van data herbergt ook uitdagingen en risico’s. Hoe zorgen we er bijvoorbeeld voor dat er in ons onderwijs voldoende aandacht is voor de kansen die digitalisering en technologisering bieden? Want precies dat vergroot hun kansen op de arbeidsmarkt. Tegelijkertijd moeten we oog hebben voor veiligheid en privacy, maar ook voor het verkeerd interpreteren van data. Waar kan dat toe leiden? Hoe beschermen we ons daartegen? En daarbovenop: hoe blijft iedereen aangehaakt en voorkomen we digitale ongeletterdheid zoveel mogelijk? Want die slimme datatrein dendert voort. En vereist datavaardigheid. Stof tot nadenken. 
 
Data Week NL ‘ademt’ van 27 juni t/m 2 juli 2022 zes dagen lang data midden in de Brabantse hoofdstad. Onder andere in het Innovatiekwartier voeden we vernieuwing, kennisdeling en beleving. Zetten aan tot discussie en scherpte. En verwonderen en verbinden met data-kunst, -design en -film.  

Zorg dat je erbij bent!

Meer informatie

 

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners