Dag van de Ruimtelijke Ordening

Dag van de Ruimtelijke Ordening

30 mei 2024 | 10.00 - 17.00 NBC Congrescentrum Nieuwegein

Onze ruimte is waardevol en schaars, dat vraagt om heldere keuzes. Verschillende regio’s vragen om een verschillende aanpak. Of het nu gaat om het versterken van steden en dorpen, opwekken van duurzame energie of een juiste balans tussen landbouw en natuur. De kracht van het kiezen staat centraal tijdens de Dag van de Ruimtelijke Ordening, de opvolger van de NOVI-conferentie.

Duurzame keuzes voor de ruimtelijke inrichting van Nederland zijn alleen samen te maken. De minister van Binnenlandse Zaken, Hugo de Jonge, neemt ons mee in de keuzes waarvoor we staan en welke beweging we willen inzetten naar de toekomst. Verschillende sprekers vertellen over de kansen en uitdagingen van een groeiende of juist krimpende bevolking en economie op de ruimtelijke ordening en samenwerking met stakeholders. Hoe maken zij keuzes en welke oplossingen zijn er om álle inwoners evenredig te laten profiteren? Tijdens de Dag van de Ruimtelijke Ordening krijgen deelnemers de kans om in workshoprondes met elkaar in gesprek te gaan over de keuzes waar ze mee te maken hebben en te werken aan mogelijke oplossingen voor diverse ruimtelijke uitdagingen.

Op 30 mei vindt de Dag van de Ruimtelijke Ordening plaats.

Meld je hier aan

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners