Atlas Werkconferentie 2023

Atlas Werkconferentie 2023

14 september 2023 | 09.00 - 17.00Keilepand Rotterdam

Het thema dit jaar is: De Compacte Stad – de toekomst van ruimtelijke ontwikkeling. Of je nu woont in een dorp of in een grote stad, de kans is groot dat de planoloog naar je leefomgeving kijkt volgens het concept ‘de compacte stad’.
In dit concept komen wonen, werken, natuur, recreëren en vervoer steeds dichter bij elkaar te liggen. Nederland moet immers steeds zuiniger omgaan met ruimte.

In Rotterdam, waar steeds meer industriële omgevingen worden omgebouwd tot woonruimte, wordt dit buitengewoon goed zichtbaar. Op de Atlas Leefomgeving worden de contouren van risico’s en milieueffecten op kaarten in beeld gebracht. Omdat er meer moet op minder ruimte komen de contouren dichter bij elkaar te liggen. En overlappen elkaar zelfs.

Verken met ons mee!
Wat zijn de gevolgen van het loslaten van de traditionele functiescheiding tussen woonwijken, winkelgebieden en industrieterreinen? En hoe kun je bewoners betrekken bij dit soort nieuwe ontwikkelingen? Oftewel: wat betekent deze ontwikkeling naar een compacte ruimtelijke ordening in de praktijk? En aan welke informatie hebben betrokkenen behoefte om hierover met elkaar het goede gesprek te voeren? Deze vragen staan centraal tijdens deze editie van de Atlas Werkconferentie.

Tijdens deze werkconferentie kun je met ons de toekomst van ruimtelijke ontwikkeling verkennen en kennis maken met nieuwe concepten en duurzame oplossingen die onze leefomgeving transformeren.

Benieuwd?
Zie het programma en de workshop pagina voor meer details.

Aanmelden

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners