Atlas Werkconferentie 2022

Atlas Werkconferentie 2022

21 april 2022 | 10.30 - 15.45Online

De Atlas Werkconferentie is dit jaar voor de tweede keer online. Het thema dit jaar is ‘Van Praten naar Doen’. Net zoals vorig jaar begint de Atlas Werkconferentie in de ochtend met een talkshow, onder leiding van Milouska Meulens (bekend van het Jeugdjournaal). Na de lunch zijn er drie rondes met interactieve ‘doen’ workshops en inspirerende workshops waar onder andere ervaringen worden uitgewisseld ‘praten’.

De Atlas Leefomgeving bestaat dit jaar vijftien jaar. Wat is er in die tijd allemaal bereikt? En wat waren de hoogtepunten? Maar vooral ook de vraag: ‘Wat heeft de Atlas Leefomgeving voor de toekomst in petto?’ Tijdens de Atlas talkshow geven ‘oude’ en ‘nieuwe’ medewerkers van de Atlas een kijkje in de keuken.

Nieuw is dat de kaarten van het Register Externe Veiligheid binnenkort in de Atlas verschijnen. Tijdens de talkshow krijg je alvast een preview van deze veiligheidskaarten. Judith Elsinghorst, directeur Omgevingsveiligheid en Milieurisico’s bij IenW, vertelt over de nieuwste ontwikkelingen rond het Register Externe Veiligheid (REV).

Workshops

Vanaf 13:00 uur kun je meedoen aan drie workshoprondes met interactieve en inspirerende workshops. We nemen je mee van praten naar doen! Als er gepraat wordt over groen, dan wordt groen op de gemeentelijke begroting vaak gezien als een kostenpost. De Groene Baten-planner laat zien wat je met groen kunt doen en wat dat oplevert. Er wordt veel gepraat over verduurzamen, de urgentie is hoger dan ooit. Maar in elke gemeente zijn er al mensen die het gewoon doen. Wat als je deze duurzame doeners in de schijnwerpers zet? Leer van de casus Houten als het gaat om bottom-up verduurzamen. Of help mee om de Atlas door te ontwikkelen en de nieuwste Atlastools een stapje verder te brengen.

Meer informatie

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners