Digital Twin

Digital Twin

15 oktober 2020

3D-applicaties worden steeds meer en breder toegepast bij stedenbouwkundige planvorming. Niet alleen kunnen diverse ontwerpmaatregelen of aanpassingen worden doorgerekend op (neven)effecten. Ook maakt een Digital Twin, een digitale tweeling van een wijk of gebied, het gemakkelijker bestuurders van overheden en ook diverse eindgebruikers (onder andere bewoners en reizigers) mee te nemen in de keuzes die voorliggen.

Met Digital Twin-instrumenten is steeds meer mogelijk, bijvoorbeeld het zichtbaar maken van realtime-gegevens van de leefomgeving en het doorrekenen van scenario’s. Op 15 oktober gaven de provincie Utrecht, gemeenten Utrecht en Amersfoort en Tygron hierover ‘beeld en uitleg’ aan de hand van praktijkvoorbeelden uit de stad Utrecht en Amersfoort.

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners