De impact van de nieuwe WHO-richtlijnen voor luchtkwaliteit

De impact van de nieuwe WHO-richtlijnen voor luchtkwaliteit

14 oktober 2021

Op 22 september stelde de World Health Organization (WHO) de waarden voor luchtverontreiniging flink naar beneden bij. De nieuwe richtlijnen zullen voor velen behoorlijk schokkend zijn. De vraag is nu wat onze eigen overheid, lokaal en nationaal, maar ook de overheden in andere landen, met de nieuwe WHO-richtlijnen doen.

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven organiseerde op 14 oktober (10:30-11:30 uur) een webinar waarin diverse experts met elkaar in gesprek gingen over de achtergrond en impact van de nieuwe richtlijnen. Wat is er veranderd? Waarom nu? Hoe vertalen we dat door in beleid?

De gastsprekers waren:

  • Bert Brunekreef - Emeritus hoogleraar Milieu-epidemiologie
  • Dick Ettema - Hoogleraar Urban Accessibility and Social Inclusion, Universiteit Utrecht
  • Guus Velders - Onderzoeker bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en Bijzonder Hoogleraar Luchtkwaliteit en Klimaatreacties aan de Universiteit Utrecht
  • Marieke Dijkema - Voorzitter Werkgroep Luchtkwaliteit en Gezondheid, GGD GHOR Nederland
  • Wiet Baggen - Senior Beleidsadviseur Ruimte, Gemeente Utrecht

Kijk het webinar hier terug:

Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners