Citizen Science

Citizen Science

DSIH lanceert magazine over Citizen Science

Wat weet jij al over de groeiende beweging van burgerwetenschap? De Dutch Societal Innovation Hub (DSIH), waarvan de DKH GSL partner is, brengt een magazine over citizen science uit. In een kennisreeks van vier uitgaven én een gebundelde versie, brengt de DSIH je op de hoogte van citizen science.

Naar de eerste uitgave 

Of je nu al bekend bent met citizen science of er nog geen ervaring mee hebt, deze publicaties voorzien jou van waardevolle informatie over wat citizen science is - en wat het niet is. De DSIH beschrijft waarom het concept de moeite waard is om mee aan de slag te gaan, hoe jij als ambtenaar een bijdrage levert en hoe je leert een gemeenschap tussen de wetenschap en inwoners te faciliteren. Uiteindelijk worden de vier uitgaven in een gebundelde versie aangeboden.

Meld je aan voor de kennisreeks en ontvang informatie over hoe je als medewerker van een gemeente of provincie samen met inwoners, kennisinstellingen en bedrijven data kan verzamelen om positieve verandering in de leefomgeving te creëren.

Aanmelden kennisreeks

Denk mee

De DSIH start deze reeks vanuit een lerende houding op, want er wordt nog volop ontdekt, ervaren, geëxperimenteerd en gereflecteerd. Daarom verneemt de DSIH ook graag jouw reactie en bevindingen over dit onderwerp op hun LinkedIn account. Samen creëren we een positieve en duurzame impact op onze mooie omgeving.

Citizen science
In de kennisreeks gebruikt de DSIH vooral het woord citizen science, ook wel burgerwetenschap genoemd. Citizen science is een uitgebreid begrip dat verschillende aspecten omvat. Een juiste benaming weten wij nog niet. Maar in deze context spreken we over meetprojecten waarbij data door inwoners worden geworven ter verbetering van onze leefomgeving.

Dutch Societal Innovation Hub (DSIH)
Deze kennisreeks is één van de resultaten van de Dutch Societal Innovation Hub (DSIH). De partners van de DSIH (Data en Kennishub Gezond Stedelijk Leven, Digicampus, Gemeente Rotterdam, Urban Development Initiative, Brightlands Smart Services Campus, VNG, IPO en de Gemeente Den Haag) werken samen om kennis en ervaringen over onder andere Citizen Science te ontwikkelen, verzamelen en uit te wisselen met alle gemeenten en provincies in Nederland en Europese pilotsteden. Wil je weten wat DSIH nog meer doet? Je kunt de DSIH volgen op Linkedin.

 

         

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners