Stephen van Aken

Stephen van Aken

Stephen van Aken is innovatiemanager bij de provincie Utrecht voor een gezond leven in een stedelijke regio en vanaf het begin betrokken bij de oprichting van de Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven (DKH GSL).

Als innovatiemanager slaat Stephen de brug tussen wat technologisch beschikbaar is en maatschappelijk haalbaar. Door het faciliteren van experimenten in een living lab omgeving worden waardevolle en schaalbare digitale concepten gerealiseerd. Deze concepten zijn gebaseerd op de publieke waarde van een gezond stedelijk leven en technologieën als IOT-sensoren, remote-sensing, drones, AI, platformen, open en big data.

Daarbij ondersteunt Stephen de ontwikkeling van een regionaal ecosysteem van overheden, kennisinstellingen, het bedrijfsleven en onze inwoners ten behoeve van duurzaam innovatief klimaat voor een gezonde regio, onder andere als coördinator van de innovatielijn Slimme monitoring en als lid van de partnerraad DKH GSL.

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners