Roel Vermeulen

Roel Vermeulen

Roel Vermeulen is hoogleraar Milieu-epidemiologie en Exposoom analyse aan de Universiteit Utrecht, directeur van het Institute for Risk Assessment Sciences (IRAS) en één van de initiatiefnemers van de Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven.

Zijn wetenschappelijk onderzoek richt zich op omgevingsrisicofactoren voor kanker en neurologische ziekten, met een sterke nadruk op de integratie van epidemiologie, hoogwaardige blootstellingsbeoordeling en moleculaire biologie in multidisciplinaire onderzoeken. Hij leidt momenteel het consortium Exposome-NL en het Europese onderzoeksproject EXPANSE, gefinancierd met respectievelijk een NWO Zwaartekracht en Horizon 2020 Grant. Ook is hij coordinator van de Utrecht Exposome Hub.

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners