Henri de Ruiter

Henri de Ruiter

Henri de Ruiter is wetenschappelijk medewerker bij de afdeling Onderzoek & Innovatie Milieukwaliteit van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en één van de coördinatoren van de innovatielijn Slimme monitoring van de DKH GSL.

Bij het RIVM houdt hij zich bezig met de innovatie van de milieumonitoring, bijvoorbeeld als projectleider van het Samen Meten Dataportaal, een platform voor sensormetingen van de leefomgeving. Binnen het RIVM en DKH GSL is hij betrokken bij verschillende projecten, met als gemene deler dat al deze projecten zich bevinden op het snijvlak van milieu en gezondheid. Henri is gepromoveerd aan de universiteit van Aberdeen (UK), met een promotieonderzoek op het gebied van gezonde en duurzame voeding.

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners