Dick Heederik

Dick Heederik

Dick Heederik is sinds 2002 hoogleraar One Health Risk Analysis aan de Universiteit Utrecht en voorzitter van Netherlands Cente for One Health, een initiatief dat vooraanstaande academische onderzoeksinstituten in Nederland samenbrengt in een open innovatienetwerk dat inspeelt op het thema One Health.

Dick heeft zitting in het faculteitsbestuur van Diergeneeskunde als vice-decaan met de portefeuille Onderzoek.

Zijn onderzoek richt zich op relaties tussen blootstelling aan biologische en chemische agentia en de daaruit voortvloeiende gezondheidseffecten in menselijke populaties. Biologische middelen omvatten bacteriële toxinen zoals endotoxinen en allergenen. Voor zover de kennis dit moment bereikt, wordt het risico op het ontwikkelen van chronische ziekten gewijzigd door blootstelling aan microbiële stoffen en toxines.

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners