Ad de Bont

Ad de Bont

Ad de Bont is partner - stedenbouwkundige bij Urhahn Urban Design. Hij richt zich op strategische plannen voor stad en landschap. In zijn projecten ligt de focus op plannen op de schaalniveaus regio, stad en gebiedsontwikkeling.

Ad heeft als stedenbouwkundige en projectleider veel ervaring met het aansturen van integrale projectteams. Hij verbindt ontwerp, onderzoek en proces. In zijn actuele projecten is hij op zoek naar de (nieuwe) rol van de publieke partijen en het bijbehorende instrumentarium. Ad is tevens parttime docent stedenbouw en 'expert gezond ontwerpen' aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij begeleidt studenten die werken aan (strategische) ontwerpprojecten. Hij is medeoprichter van het Platform Gezond Ontwerp.

Hij adviseert opdrachtgevers, geeft lezingen en doet ontwerp-onderzoek naar de relatie tussen gezondheid en de inrichting en ordening van de woon- en leefomgeving. Ad is eveneens gastdocent stedenbouw aan de Amsterdamse Academie van Bouwkunst.

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners