Vitale wijken regio Utrecht en Amersfoort

Vitale wijken regio Utrecht en Amersfoort

Projectcoördinatoren: Universiteit Utrecht en RIVM

De provincie Utrecht en de gemeenten Utrecht, Zeist, Nieuwegein en Amersfoort gaan samenwerken aan de aanpak Vitale Wijken. Daarbij wordt bekeken en bepaald wat een wijk nodig heeft op het gebied van een leefbare, veilige en gezonde wijk met gelijke kansen voor iedereen. Vanwege hun expertise en hun rol binnen de Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven zetten het RIVM en de Universiteit Utrecht zich in om samen met de GGD regio Utrecht resultaten van deze vitale wijkaanpakken te monitoren.

Met de beoogde monitor Regiodeal Vitale Wijken worden systematisch gegevens verzameld en geduid in de vier gemeenten. Dat betekent dat cijfers en gegevens (uitkomsten en proces) gecombineerd worden met de ervaringen en verhalen van (ervarings)deskundigen (narratief). De monitoring biedt handvatten om verschillende wijkaanpakken in de vier gemeenten, waar nodig, bij te sturen gedurende de uitvoering. Daarnaast biedt het een mogelijkheid om samen te leren wat werkt, en deze kennis uit te wisselen tussen de gemeenten maar ook in de DKH GSL. De monitor loopt van 1 januari 2021 tot 31 december 2024.

 

Deel deze pagina:


Onafhankelijk en open platform

Onafhankelijk en open platform

De Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven is een onafhankelijk en open platform van publieke en private organisaties. We werken samen met inwoners aan oplossingen voor een gezonde stedelijke leefomgeving. De organisaties binnen de hub ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde, datagedreven concepten en instrumenten: evidence based producten en diensten die een positief effect hebben op de gezondheid van iedereen die woont, werkt of recreëert in een stedelijke omgeving. Nu en in de toekomst.

Lees meer
Volg ons op LinkedinVolg ons op YouTube
Partners